Jul är ju godisens tid, och även här hemma!
Jag har för första gången bakat chokladkola, och vad goda dom blev.
Jag delar med mig min farmors recept!
1 dl Grädde
1 dl socker
1 dl Ljussirap
1 klick smör
2 msk kakao.
Koka ihop grädde, socker, och sirap i en tjockbottnad kastrull, själv så tog jag en stekpanna med tjockbotten.
Tillsätt en klick smör och kakao.
Koka ca 5-10 min.
Häll sedan upp i knäckformar.
Det blir ca 40 st!
Lite tips:
- Ha matolja på bakplåten så att knäckformarna inte glider runt.
- Ta en tillbringar med hett vatten i och låt tilbringaren "värmas upp". När det är dags för kolan att komma ner i formarna så häll ut det heta vattnet och tappa upp kolan i tillbringaren, det är MYCKET lättare att hälla från tillbringaren än använda skedar, jag lovar jag har provat både och!
- Det blir även lättare om man ställer formarna nära varandra.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar