onsdag 14 december 2011

Fick en smärre chock när E ringer och säger att vi skulle på ett viktigt Läkarbesök till Huddik idag med Albin, jag var helt säker på att det var på fredag, jag hade ju tom tagit ledigt från jobbet.
I panik åkte vi till Hudiksvall och vi fick träffa en helt underbara läkaren, hon har varit mammaledig i 1½ år och vi hade en annan läkare som vi inte har haft förtroende för.
Innan vi åkte upp så var Albin jätte rädd att doktorn skulle ta en massa blodprov, det är hans största rädsla.
Med denna doktorns kunskap och lyhördhet kom hon fram till att stackars Albin behöver gå på medicin igen pga att han har konstant värk som han försöker att dölja pga sin rädsla, hon hade alltså träffat mitt barn i 30 minuter, sett på hur han rörde sig, pratat OCH lyssnat på både mig och Albin, det var som att hon fattade hela situationen och alla bitar föll på plats.
Hon avslutade med att säga: - Ja men då ska vi ta lite prover också, min lilla prins bröt ihop och frågade om dom skulle få en spruta. Doktorn gick ut ur rummet men kom in igen och pratade med oss, och kom fick då reda på vad som hade hänt eftersom att han är så spruträdd.
Ännu en gång är denna underbara doktor så försående och föreslår att vi ska ta prover en annan dag och att han skulle få "skrattgas"(lustgas) för att övervinna sin rädsla. Så in kommer en narkossköterska och förklarar vad som händer när han får "pilotmasken" över näsan och munnen, då skulle han och sköterskan dom prata om Star Wars och han skulle vara Colonen Rex.
Han blev lugn och fick ett förtroende för både läkaren och narkossköterskan.
Tänk att man kan få ett sånt förtroende för en läkare, dom är värd varenda krona dom har i lön!!

Som toppen av moset idag så tappade Albin sin tand i bilen när vi åkte på E4.an, han utbrast:
- Åh mamma det här är en riktigt bra dag!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar